Welkom » Tantra Massage & Overig » Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Tijdens een ontspanningsmassage neem je even tijd voor jezelf en verlaat je de dagelijkse stress en hectiek. Deze massage kan de volgende effecten hebben:

 

Ontspanning

Doordat het lichaam gemasseerd wordt, gaat automatisch de aandacht en energie naar de plek die gemasseerd wordt. De energie die vaak in je hoofd zit, wordt verplaatst naar het lichaam.
Bij het masseren van je benen en voeten is de stroming van energie naar je lijf het sterkst te merken. Na een massage kun je je weer als herboren voelen. Door aanraking wordt het hormoon oxytocin aangemaakt., dit zorgt ervoor dat je je blij en ontspannen gaat voelen.

 

Bewustwording
Door de aandacht op je lichaam te richten kom je in contact met de spanningen en blokkades die daar zitten. Je wordt je bewust van je lijf en van de spieren die gemasseerd worden.

 

Spieren soepel maken
Door de massage van je spieren, worden je spieren soepel gemaakt. Dit geldt zowel voor de spieren die gespannen zijn als ontspannen zijn.

 

Blokkades opheffen
Door gespannen spieren los te masseren worden de blokkades daarin opgeheven of soepeler gemaakt. Dit kunnen zowel lichamelijke blokkades zijn als emotionele blokkades als energetische blokkades. Emoties kunnen vast gaan zitten in je lichaam. Door die te masseren kunnen ze oplossen en verdwijnen. Het kan zijn, dat je door de massage de emoties voelt, maar dit is niet noodzakelijk.

 

Terug in je eigen kracht komen

Als je lijf na een massage weer soepel is en de blokkades zijn opgeheven, zit er niets meer in de weg om terug bij je eigen kracht te komen. Tijdens de massage is het  belangrijk je grenzen aan te geven van wat je wel en niet prettig vindt. Hierin leer je je eigen verantwoordelijkheid te nemen, je eigen kracht te kennen, kun je er naar terugkeren en er gebruik van maken.

 

Tijd voor jezelf 

Door je te laten masseren, neem je automatisch even tijd en rust voor jezelf. Gun jezelf af en toe zo’n verwennerij. Zie dat je het waard bent!