Welkom » Tantra Massage & Overig » Hotstone Massage

Hotstonemassages

Het doel van een hotstonemassage is dat je lichaam en spieren de tijd krijgen om de warmte op te nemen, zodat het helend werkt. De stenen behoren dan wel aan een bepaalde temperatuur te voldoen.

Om te zorgen dat de stenen voortdurend een bepaalde temperatuur hebben, maak ik gebruik van extra stenen. Na een behandeling pak ik weer nieuwe warme stenen en de gebruikte stenen worden opnieuw opgewarmd.  Ik verwarm ze in een heater met een thermometer zodat je kunt controleren dat de stenen op de juiste temperatuur blijven.

 

De geschiedenis van de hotstonemassage

Voor eeuwen worden mensen aangetrokken door de energie van stenen.

  • De Russen legden hete rijen stenen in bad en gingen er op liggen om zo een kalmerende warme energie in hun lichaam op te nemen.
  • De indianen gebruikten verwarmde stenen in hun stoombaden. Ze gebruikten zonverwarmde stenen om op de huid te leggen van vrouwen met menstruatiepijn.
  • De Chinezen gebruiken verwarmde stenen om vermoeide spieren te verlichten.
  • Het Filipijnse volk gebruikt ruwe vulkanische basaltstenen om oude droge huid af te schuren om zo een gladde zijdeachtige nieuwe huidlaag te krijgen. Deze methode wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt.

 

De basaltstenen tijdens hotstonemassage

Basaltstenen zijn gemodificeerde stollingsgesteenten. Ze worden gemaakt uit een vulkanische actie. De beste stenen ontstaan uit recente vulkanische activiteit. Ze zijn natuurlijk gevormd door het wassen in de rivierflanken van de vulkaan en hebben daardoor hun zachte aardappelachtige vorm. Deze stenen blijven langer warm door hun vulkanische oorsprong en geven hun minerale energie af op het lichaam.

Er zijn veel soorten basaltstenen. Hoe donkerder de kleur hoe meer warmte ze vast houden. Basaltstenen werken zeer ontspannend. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en botten. Hierdoor lost vermoeidheid en spanning op. Tevens worden de afvalstoffen afgevoerd. Dit heeft een positief gevolg voor de algehele gezondheid. Een dergelijke behandeling is te vergelijken met een diepgaande schoonmaak.

Ook werken de stenen aardend. Dit helpt spanningen beter af te voeren en brengt ervaringen van rust, evenwicht en veiligheid. Na een behandeling sta je met beide benen op de grond en je krijgt het vermogen inspiratie om te zetten in realiteit.

Verder wordt door het warmtegebruik de aanmaak van serotonine gestimuleerd. Dit hormoon zorgt voor celregeneratie. Deze behandeling werkt dus ook verjongend. Verder zorgt dit hormoon voor een ontspannen en blij gevoel.